Alle BonoBono Bonbons

Klik op de namen van de biologische bonbons voor meer informatie.

  • Bietjuh!
    Bietjuh!

    (veganistisch)

    Hoe noem je een bonbon met rode biet? 'Bietjuh!' riep iemand en dat werd 'm dus.

    Rode biet, zoet en donker van smaak, nog versterkt door de toevoeging van balsamico, past perfect bij donkere chocolade. De diep…

  • Scarborough Fair
    Scarborough Fair

    (veganistisch)

    Niet iedereen kent het lied 'Scarborough Fair' van Simon en Garfunkel nog, maar mensen van zekere leeftijd herinneren het zich vast wel. De tekst van dit lied heeft me geïnspireerd om deze bonbon te maken.

    De…

  • Donkerbruin vermoeden
    Donkerbruin vermoeden

    (met alcohol)

    Je ziet het niet aan deze witte bonbon af, maar er ligt donkerbruin bier aan ten grondslag. In de nasmaak proef je dat ook, vandaar de naam 'Donkerbruin vermoeden'.

    Donker, zoet bier met een vleugje zoethout geven…

  • Oranje boven
    Oranje boven

    Deze naam lijkt me wel voor zich spreken. De kleur oranje voert de boventoon in de ganache en de bonbon is ook nog eens versierd met stukjes gevriesdroogde wortel.

    Wortel, vlierbloesem en sinaasappel vormen de vrolijke, fris…

  • Comme les Français
    Comme les Français

    (met alcohol)

    Zoals Irish Coffee koffie met whisky is, zo is Café Français koffie met armagnac.

    In de romige vulling van deze bonbon proef je de klassieke combinatie van koffie en armagnac, samen met pure en melkchocolade. Hij…

  • Ma'anit
    Ma'anit

    Ma'anit is de naam van een kibboets in Israël waar ik, als 20-jarige, een paar maanden als vrijwilliger heb gewerkt. Daar ontdekte ik de heerlijke combinatie van dadels en walnoten.

    Dit handgemaakte kuipje van witte chocolade…

  • Sticky fingers
    Sticky fingers

    In deze bonbon zit een kleverige karamel met daarin verstopt een geroosterde hazelnoot. Als je de Sticky fingers niet in één keer in je mond stopt, begrijp je wel waarom hij zo heet.

    De Sticky fingers is er ook in een…

  • Trifonius
    Trifonius

    Deze bonbon dankt zijn naam aan alle zonnebloem-ingrediënten die erin zitten. Ik moest tijdens het maken van de bonbon aan de stripfiguur professor Trifonius Zonnebloem uit de stripserie Kuifje denken. Het leek me grappig de…

  • Hào-tsē
    Hào-tsē

    Het Chinese woord 'Hào-tsē' betekent 'lekker', heb ik mij laten vertellen door de eigenaar van een Chinees restaurant. Hij heeft me ook laten zien hoe je het in het Chinees schrijft. Dat is (hoop ik) het karakter dat je op de…

  • Montezuma
    Montezuma

    (veganistisch)

    In het begin van de 16e eeuw was Montezuma de keizer van de Azteken die woonden in wat nu Mexico heet. De Azteken verbouwden cacao en gebruikten de bonen onder andere als betaalmiddel, maar ze maakten er ook een…

  • Rombom
    Rombom

    (met alcohol)

    De Rombom is een explosie van romantiek: hij is hartvormig, heeft een rozerode vulling van frambozen, is in rood folie verpakt en zit ook nog eens in een rosé gouden, hartvormig blikje.

    Nadat je door het knappende…

  • Dizzy
    Dizzy

    (met alcohol) (veganistisch)

    De als een spiegel glimmende, alle kanten op draaiende, duizelig makende krullen op de Dizzy hebben hem zijn naam gegeven.

    Deze bonbon heeft een vulling die uit twee lagen bestaat. Onderop tref je…

  • Niet voor watjes
    Niet voor watjes

    (veganistisch)

    De 80% pure chocolade en het stukje gekonfijte gember geven deze bonbon een zeer stevig karakter. Je moet dan ook echt van sterke smaken houden om deze bonbon te kunnen waarderen. Niet voor watjes dus ...

    De…

  • Goede tijden
    Goede tijden

    Door zijn vorm en vulling, geparfumeerd met lavendel en goudsbloem, lijkt deze bonbon op een boeket bloemen. Bloemen associeer ik met goede tijden, een verjaardag of ander feest. 'Goede tijden' leek mij daarom een toepasselijke…

  • Hemel op aarde
    Hemel op aarde

    (met alcohol)

    De gedroogde vijgen in deze bonbon zijn geweekt in de dessertwijn 'Heaven on Earth'. Welke andere naam had ik deze bonbon kunnen geven dan 'Hemel op aarde'?

    De geweekte vijgen, vermengd met geroosterd…

  • Porto
    Porto

    (met alcohol)

    De Porto is een truffel die barstensvol zit met port. Een betere naam dan die van de bakermat van de port kon ik dan ook niet bedenken.

    De port die ik in deze bonbon gebruik is de Casal dos Jordões Port Tawny van…

© 2019 - 2024 BonoBono Bonbons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel