Alcohol

Enkele bonbons bevatten alcohol: Dizzy, Comme les Français, Porto, Hemel op aarde, Donkerbruin vermoeden en Rombom.  Dit staat ook aangeven in het assortiment bij de bonbons zelf. 

Veganistisch

Enkele bonbons bevatten geen dierlijke producten en zijn dus ook geschikt voor mensen met een veganistisch dieet: Dizzy, MontezumaNiet voor watjes, Scarborough Fair en Bietjuh!. Dit staat ook aangeven in het assortiment bij de bonbons zelf. De bonbons worden echter wel gemaakt in een ruimte waar ook melkproducten worden gebruikt, ik kan daarom niet garanderen dat de bonbons geen sporen van dierlijke producten bevatten.

Suiker

In verschillende grondstoffen die ik voor de bonbons gebruik, zit suiker (bijvoorbeeld in de chocolade en de likeuren). Daarnaast voeg ik soms zelf suiker toe, maar wel zo min mogelijk. Zo maak ik bijvoorbeeld marsepein met gedroogde abrikozen en maar weinig suiker. Ook gebruik ik honing of fruitstroop als zoetstof. Suiker gebruik ik bijvoorbeeld in de karamel voor de Sticky fingers en in de tomatensalsa voor de Montezuma's.

Ingrediëntenlijst

Omdat de bonbons in wissende samenstelling in de doosjes zitten, bevat de onderstaande lijst alle ingrediënten die in alle chocoladeproducten samen voorkomen.

Chocolade (cacaomassa, cacaoboter, suiker, melkpoeder / in de chocolade van Callebaut ook: sojalecithine en vanille), slagroom, roomboter, honing, suiker, amandelen, gember op siroop (gember, water, rietsuiker), vijgen, dadel- en rijststroop, frambozen, hazelnoten, tomaten, walnoten, zonnepittenpasta (zonnepitten, zeezout*), abrikozen, kokosolie, zonnepitten, bier, rode biet, wortel, kersen, pistachenoten, kokosmelk, advocaat (suiker, water*, eigeel, tarwedestillat, eiwit, vanille-aroma), amandel-, sinaasappel-, abrikozen- en bosvruchtenlikeur, vlierbloesensiroop, dessertwijn, port, armagnac, cacaoboter, ahornsiroop, incabessen, cranberries, sinaasappelmarmelade (sinaasappel, rietsuiker, citroenzuurconcentraat, pectine*), Pineau de Charentes, olijfolie, balsamico, oersuiker, cacaopoeder, citroen, sinaasappel, specerijen, munt, lavendel, goudsbloem, koffie, vanillepoeder, groene kruiden, anijs, zout*.
Alle ingrediënten zonder * zijn van biologische oorsprong.

Allergieën of vragen

Alle bonbons en overige chocoladeproducten worden geproduceerd met de in de ingrediëntenlijst aangegeven grondstoffen. De allergenen zijn daarbij vetgedrukt. Enkele producenten van grondstoffen die ik gebruik, geven aan dat hun producten, naast de bovengenoemde, vetgedrukte allergenen, mogelijk ook sporen van gluten, pinda's en sesam bevatten. In andere bedrijfsruimten komen mogelijk ook andere allergene grondstoffen voor, 100% zekerheid dat die niet in de bonbons voorkomen, kan ik daarom niet geven. Als je vragen hebt over allergenen, mail dan gerust: info@bonobono.nl of gebruik het contactformulier op de contactpagina. 

© 2019 - 2020 BonoBono Bonbons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel