Mijn allereerste bonbons

Toen ik als verwoed taartenbakker in 1999 een recept tegenkwam voor bonbons in een bijpassend doosje van chocola, leek het me leuk die te maken. De bonbons zagen er best aardig uit en waren ook wel lekker, maar als je er een oppakte, smolt hij meteen tussen je vingers. Ook was de chocola dof en vlekkerig. Er stond in het recept niets over het voorkristalliseren (tempereren) van chocolade en ik had geen idee. Ik vroeg me af wat de chocolade-industrie met de chocolade deed om die niet te laten smelten.
Evengoed had het werken met chocola mij gegrepen en besloot ik chocolatier te worden. Het eerste wat ik tijdens mijn opleiding leerde, was dat je chocolade moet voorkristalliseren als je ermee wilt werken. Dit zorgt ervoor dat de chocolade bij het uitharden opnieuw hard en glanzend wordt en niet meteen wegsmelt tussen je vingers.

Mijn allereerste bonbons
Mijn allereerste bonbons

Chocohype

Ongeveer in dezelfde tijd werd chocolade populairder dan ooit. Er zijn ontelbaar veel soorten en smaken ontwikkeld en ook is er steeds meer aandacht voor herkomst en productie van chocolade. Kinderen geven op school spreekbeurten over chocola en je kunt zelfs meedoen aan chocoladeproeverijen. In het kielzog van deze belangstelling zijn ook chocoladeworkshops steeds meer in zwang geraakt en iedereen die ooit zo’n workshop heeft gevolgd, weet wat tempereren is. 

BonoBono Bonbons

Toen ik mijn chocolatiersdiploma op zak had, heb ik in 2001 BonoBono Bonbons opgericht. Het bedrijf heeft sindsdien afwisselend een actief en een slapend bestaan geleid. Maar chocolade 'kruipt altijd waar hij niet gaan kan' en in 2017 kreeg ik bij Biologische Brood- en Banketbakkerij De Knollentuin in Nijmegen de kans om mijn bonbons daar op kleine schaal te maken. De chocolade bleek nog steeds volop door mijn aderen te stromen en uiteindelijk heb ik besloten BonoBono Bonbons opnieuw te lanceren en deze webshop te openen.

© 2019 - 2024 BonoBono Bonbons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel