Biologische, handgemaakte bonbons

Alle bonbons worden in mijn werkplaats met de hand gemaakt. Ik gebruik daarbij maar voor enkele bonbons een vorm. Als je met vormen werkt, worden alle bonbons exact hetzelfde en een voordeel is dat je makkelijker een zachte vulling kunt gebruiken. Ik vind echter de grilligheid van handgevormde bonbons juist zo mooi en gebruik daarom weinig vormen. Wel maak ik zelf een aantal 'snobinettes' of chocoladekuipjes en ook daarin kan eventueel een zachtere vulling. Deze kuipjes zijn aan de randen best kwetsbaar en er zullen tijdens het vervoer dan ook weleens kleine stukjes afbreken.

Gewicht

Mijn handgevormde bonbons zijn in elk geval nooit helemaal hetzelfde en wegen daardoor de ene keer een grammetje meer en de andere keer een grammetje minder. Door deze kleine verschillen zit er niet altijd hetzelfde gewicht in een doosje of blikje. 

Voorraad

Een ander gevolg van het handwerk is dat ik geen enorme voorraden kan maken. Het kan daardoor voorkomen dat een bepaalde bonbonsoort tijdelijk is uitverkocht. Maar geen zorgen, er komen altijd weer nieuwe bonbons.

Assortiment

De bonbons in het assortiment zijn naar eigen recept gemaakt. Enkele bonbons zijn mijn ‘klassiekers’, naar recepten die ik jaren geleden heb ontwikkeld, maar die iedereen nog steeds verrukkelijk vindt. Andere bonbons zijn nieuw in het assortiment. Op allerlei manieren doe ik ideëen op voor bonbons en het assortiment zal dan ook regelmatig worden uitgebreid. Informatie daarover lees je in de nieuwsbrief.

Namen

Alle bonbons hebben namen. Dit is begonnen met de 'Trifonius', die naam verwijst naar professor Trifonius Zonnebloem uit de strip Kuifje. Ik heb deze bonbon ooit als grapje zo genoemd, omdat hij zo veel zonnebloem-ingrediënten bevat: zonnebloempitten, zonnepittenpasta en zonnebloemhoning. Later bedacht ik, dat het wel leuk zou zijn om alle bonbons een naam te geven en sindsdien hebben ze allemaal een passende naam, soms grappig, soms functioneel, maar in elk geval handig als je je favoriet wilt bestellen.

 

© 2019 - 2024 BonoBono Bonbons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel