Biologische, handgemaakte bonbons

De bonbons bevatten uitsluitend biologische ingrediënten. Ik geloof dat de wereld en ons voedsel er beter van worden als we minder pesticiden, geur-, kleur- en smaakstoffen, hormonen, antibiotica en conserveringsmiddelen gebruiken. Bovendien krijgen biologische boeren een eerlijke prijs voor hun producten. Biologisch eten is dus duurzaam en goed voor mens, dier en omgeving, voor mij allemaal redenen om mijn  bonbons met biologische ingrediënten te maken.
Bonbons maken is ambachtelijk, arbeidsintensief werk en met biologische producten worden ze niet alleen lekkerder, maar vaak ook verrassend van smaak en textuur.

Inmiddels zijn de bonbons Skal-gecertificeerd. 

Biologische chocolade

Chocolatemakers en Callebaut

Wat de chocolade betreft, heb ik gekozen voor de couvertures van de Chocolatemakers  en Barry Callebaut. 

De Chocolatemakers zijn twee zeer enthousiaste chocolademakers uit Amsterdam, die onlangs de meest duurzame chocoladefabriek ter wereld hebben geopend. Ze maken daar heerlijke, biologische chocolade van cacaobonen uit Congo, de Dominicaanse Republiek en Peru. De bonen uit de Dominicaanse Republiek worden zelfs CO2-vrij per zeilschip aangevoerd. 
De couvertures van de Chocolatemakers hebben een hoog cacaopercentage en zijn sterk en bijzonder van smaak. Ze vragen dan ook om bonbons met een stevige vulling. Deze chocolade past om al deze redenen heel goed bij mijn bonbons.

Ook Barry Callebaut, een van de grootste chocoladeproducenten ter wereld, neemt steeds meer biologische producten op in zijn assortiment. De couvertures van Barry Callebaut die ik gebruik, hebben een gemiddeld cacaopercentage en een milde smaak. Deze couvertures laten de zachter smakende vullingen goed tot hun recht komen.

Biologische drank

Sundara

In een aantal bonbons gebruik ik alcohol. De drank koop ik bij Sundara, leverancier van onder meer biologische wijn en likeur. De uitbaters van deze webshop denken met veel enthousiasme en kennis van zaken mee over wat allemaal lekker zou kunnen zijn in en bij bonbons. Zo gebruik ik van hen onder andere heerlijke dessertwijn, fijne port en verrukkelijke armagnac.

Overige biologische producten

Alle overige producten, denk aan boter, slagroom, noten, zuidvuchten, kruiden en specerijen enzovoort,  koop ik in bij verschillende biologische toeleveranciers.

© 2019 - 2020 BonoBono Bonbons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.