Biologische, handgemaakte bonbons

De bonbons bevatten uitsluitend biologische ingrediënten. Ik geloof dat de wereld en ons voedsel er beter van worden als we minder pesticiden, geur-, kleur- en smaakstoffen, hormonen, antibiotica en conserveringsmiddelen gebruiken. Bovendien krijgen biologische boeren een eerlijke prijs voor hun producten. Biologisch eten is dus duurzaam en goed voor mens, dier en omgeving, voor mij allemaal redenen om mijn  bonbons met biologische ingrediënten te maken.
Bonbons maken is ambachtelijk, arbeidsintensief werk en met biologische producten worden ze niet alleen lekkerder, maar vaak ook verrassend van smaak en textuur.

BonoBono Bonbons zijn Skal-gecertificeerd. 

Biologische chocolade

Chocolatemakers

Wat de chocolade betreft, heb ik gekozen voor de couvertures van de Chocolatemakers. 

De Chocolatemakers zijn twee zeer enthousiaste chocolademakers uit Amsterdam, die de meest duurzame chocoladefabriek ter wereld runnen. Ze maken daar heerlijke, biologische chocolade van cacaobonen uit Congo, de Dominicaanse Republiek en Peru. De bonen uit de Dominicaanse Republiek worden zelfs CO2-vrij per zeilschip aangevoerd. 
De couvertures van de Chocolatemakers hebben een hoog cacaopercentage en zijn sterk en bijzonder van smaak. Ze vragen dan ook om bonbons met een stevige vulling. Deze chocolade past om al deze redenen heel goed bij mijn bonbons.

Biologische drank

De Groene Slijter

In een aantal bonbons gebruik ik alcohol. De drank koop ik bij De Groene Slijter, leverancier van onder meer biologische wijn en likeur. De uitbater van deze webshop denkt met veel enthousiasme en kennis van zaken mee over wat allemaal lekker zou kunnen zijn in en bij bonbons. Zo gebruik ik onder andere heerlijke dessertwijn, fijne port en verrukkelijke armagnac.

Overige biologische producten

Alle overige producten, denk aan boter, slagroom, noten, zuidvuchten, kruiden en specerijen enzovoort,  koop ik in bij verschillende biologische toeleveranciers.

© 2019 - 2024 BonoBono Bonbons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel