Duurzaamheid

Door mijn bonbons met biologische ingrediënten te maken, hoop ik bij te dragen aan een duurzame wereld. Dat betekent natuurlijk ook dat de verpakking en verzending zo duurzaam mogelijk moeten zijn.

Verpakking

Een milieuvriendelijke verpakking voor bonbons moet ook voedselveilig zijn. Bovendien moet de verpakking stevig zijn, omdat ik de bonbons als brievenbuspakketje verstuur om op die manier de verzendkosten laag te houden. Na flink zoeken heb ik mooie, biologisch afbreekbare kartonnen doosjes gevonden. Daarnaast zijn er vier blikjes waarin de bonbons verkocht worden. Blik is goed te recyclen en bovendien stevig. Ik wil graag kijken welke verpakking het beste werkt en ik hoor graag wat de ervaringen zijn.
Naast de doosjes en blikjes heb ik nu, op veler verzoek, ook hartjesdozen om de bonbons in te verpakken. Deze hartjes zijn niet speciaal duurzaam, maar wel van karton, zodat ze gerecycled kunnen worden. 

Afval

Je kunt de verpakking als volgt scheiden:

  • Oud papier: doosjes, omdoosjes, kussentjespapier, vulkrulletjes, kaartjes en info-blaadjes.
  • Plastic: gekleurde strikjes en blikjes (maar die bewaar je toch?).
  • Restafval: bonbonkuipjes, rood folie en stickers.

Fietskoerier

De bonbons worden verstuurd via Velocity Fietskoeriers. Velocity bezorgt samen met collega-fietskoeriers uit 30 steden, onder de naam Fietskoeriers.nl, pakketjes in heel Nederland. Tussen de verschillende steden en als jouw woonplaats geen fietskoerier heeft, wordt je pakketje overgedragen aan een partner die met groengas-auto’s rijdt. Op de fiets hebben de koeriers geen last van files én stoten ze niets uit. Schone lucht, veilige straten én een fitte fietskoerier voor de deur!

 

 

© 2019 - 2024 BonoBono Bonbons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel